Over Happy Dandy


Happy Dandy is in 2014 ontstaan door gebrek aan kleur en humor in de stijlvolle mannenmode. Met een knipoog zijn wij begonnen om stijlvolle, kleurrijke en met humor uitgeruste pochetten te ontwikkelen. Naast pochetten proberen wij ook producten te bieden die hier bij passen, zoals pins, Lapel Flowers (Revers bloemen) en sokken. Geregeld komen er meerdere producten in de winkel welke een bijdrage leveren aan onze visie op mode met een knipoog.

Wat is een Dandy?
Een dandy is een (doorgaans mannelijk) persoon die vanuit zijn levensvisie veel aandacht besteedt aan zijn uiterlijk. Het dandyisme begon als een vorm van verzet tegen de Franse Revoluties, rond 1790. Dandyisme kan worden verward met snobisme. De term dandy is het Engelse synoniem voor het Nederlandse ‘fat’ of ‘pronker’. Het woord dandy is afkomstig uit India, waar het verwees naar de wandelstokken die de officieren van het Britse Rijk bij zich droegen.

Dandyisme wordt vooral geassocieerd met de 19e-eeuwse, Victoriaanse Engelsman, die zich bekwaamde in het elegant overkomen in kleding en gedrag, alsook in het gevat uit de hoek komen. In die (oorspronkelijke) zin is een dandy vaak iemand die, hoewel hij graag van het establishment deel uitmaakt, het tegelijk ironiseert. Oscar Wilde was een beroemd prototype van de vergevorderde dandy net als George Brummell, de legendarische koning van de dandy’s.

Wat vinden wij dat een Happy Dandy is?
Een “Happy Dandy” is een (doorgaans mannelijk) gelukkig persoon die vanuit zijn levensvisie met een knipoog, veel humor en kleur, aandacht besteedt aan zijn uiterlijk. Bij Happy Dandy kunt u producten kopen in de winkel die voldoen aan deze kenmerken.